Yrkesnorsk.no – læringsplattform laget av voksenopplæringen i Skien

Vi fikk nylig en hyggelig epost fra Lina Vikre Skifjeld som jobber ved voksenopplæringen i Skien. De har laget en læringsplattform kalt «yrkesnorsk.no» med mange gode oppgaver.

Vi spurte om vi fikk lov til å dele tipset her på vår prosjektblogg. Dette er et godt eksempel på hvorfor en prosjektblogg og åpen delingskultur er gull verdt. Takk for tipset!

Løsningen på god «digital opplæring» ligger ikke hos verken oss på Johannes eller hos Skien voksenopplæring. Dette er et dugnadsarbeid hvor alle må bidra.

Her er noe av det Lina forteller om prosjektet deres:

Hei! Jeg så innlegget deres på FB om «Digital borger». Dette virker som et veldig spennende prosjekt! Dere etterspør tips, derfor skriver jeg til dere. Jeg jobber som lærer i Voksenopplæringen i Skien. Der har vi på eget initiativ satt i gang læringsplattformen yrkesnorsk.no. Dette er en nettside beregnet på voksne flyktninger og innvandrere. Fagressursene blir utviklet for Voksenopplæringen  av kollegaen min, Stine Hansen Bakkebø og undertegnede.

Ønsket vårt er å utvikle en læringsarena hvor brukerne kan tilegne seg et ordforråd og faglig kunnskap knyttet til ulike yrker, i tillegg til sosiale ferdigheter og kulturell innsikt. Målsettingen er å bidra til at brukerne raskere kommer opp på et språklig, kulturelt og kunnskapsmessig nivå som gjør det lettere å integreres i arbeidslivet i Norge. Nettsiden blir stadig oppdatert og nye læringsressurser blir lagt til.

 

Yrkesnorsk.no er blant annet bygget med verktøyet H5P, et gratis verktøy som kan brukes for å lage spørreundersøkelser, oppgaver, quiz og interaktivt innhold. Et eksempel er oppgavene som Skien voksenopplæring har laget om «yrker i Norge». Her kan man både lese og lytte til oppgaveteksten.

yrkesnorsk-lyttetrening
yrkesnorsk.no inneholder mange oppgaver. Man kan også klikke på høytaler-ikonet ved hver enkelt oppgave og få teksten opplest. Plattformen er bygget med verktøyet H5P (https://h5p.org). 

Her er tre konkrete eksempler på oppgaver som du finner på yrkesnorsk.no

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s