Programvare for å lage skjermvideo

Mengden opplæringsvideo på youtube har eksplodert etter at «flipped classroom» ble introdusert. Men hvordan kommer man i gang? Hva slags programvare skal du velge? Hvordan gjør jeg egentlig dette? Her er noen tips.

For et par dager siden laget vi to opplæringsvideoer som skal brukes på Johannes læringssenter. De handler om Gmail, og hvordan man skriver en ny epost til arbeidsgiver. Videoene legges ut på youtubekanalen til Johannes læringssenter om et par dager.

Vi brukte en mac og programvaren «Screenflow». Vi brukte også en ekstern mikrofon, en Blue Yeti. Hvis du vil lære mer om Screenflow anbefaler jeg at du sjekker ut denne siden: https://www.telestream.net/screenflow/resources.htm

Hvis du bruker pc finnes det også gode program. Her er to eksempler:

Det finnes ingen ferdig-pakke for å komme i gang med opplæringsvideo. Det er mange måter å gjøre det på, ulik programvare, forskjellige mikrofoner, kamera, lys, du må velge bakgrunn og en stil/metode som passer for deg. Det tar tid å lære, men når du først har laget 2-3 videoer lærer du raskt.

Jeg liker å tenke på opplæringsvideoer som «smidig-utvikling». Vi starter med video 1, og jobber oss fremover mot video 2, 3 og 4. For hver video lærer vi noe nytt om utstyr og metode, og når vi kommer til video 10 begynner kvaliteten å bli ganske bra.

Men læringen starter med den første videoen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s