Wistia-prosessen. En metode for å lage opplæringsvideo?

Vi vet hva slags opplæringsvideoer vi skal lage i prosjektet, men hvordan skal vi lage dem? Skal vise, klikke og ta manuset på sparket? Kanskje vi skal lage noen punkter, og snakke rundt disse? Eller skal vi skrive ut hele manuset, spille inn video, og legge på skjermvideo/screencast etterpå?

Det er mange muligheter. Vi kommer sikkert til å prøve litt forskjellig, men en smart metode for å lage video er «Wistia-prosessen».

Wistia er youtube for bedrifter. Her kan du laste opp video, skreddersy utseendet til videospilleren og få detaljert statistikk. Men i tillegg til å lage en publiseringsplattform for selve videoene jobber folkene i Wistia systematisk og personlig oppfølging av kundene. De blogger, deler videotips og viser et hav av videotips til alle som besøker nettsiden/bloggen deres. Gå til wistia.com og klikk på «learning».

Her er noen av mine favoritt-videoer. Når vi skal lage video for vårt prosjekt kommer vi til å «shoppe» mange små biter av Wistia sine tips.

Og til sist – den viktigste videoen av alle. Her deler Wistia masse gode tips om hvordan du produserer video med speilreflekskamera. Vi kommer sikkert tilbake til det senere, men jeg nevner kort at vi planlegger å bruke et Nikon d5600 speilreflekskamera i prosjektet. Målet er å sette opp bakgrunnspapir, lys, mikrofon og kamera – fiks, ferdig satt opp. Da blir det enklere og raskere å produsere selve opplæringsvideoene.

https://wistia.com/library/shooting-with-a-dslr

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s